Sajtóközlemény

letöltés

2023.04.26. - MIKRO-, KIS- ÉS KÖZÉPVÁLLALKOZÁSOK TECHNOLÓGIAI KORSZERŰSÍTÉSE CÉLÚ HITELPROGRAM

Kedvezményezett neve, címe

PANNON EXPORT Kft.

9700 Szombathely, Werner Alajos utca 12. A. ép.

Projekt címe: MIKRO-, KIS- ÉS KÖZÉPVÁLLALKOZÁSOK TECHNOLÓGIAI KORSZERŰSÍTÉSE CÉLÚ HITELPROGRAM

Szerződött támogatás összege: 11 000 000 Ft

A projekt tartalma: Személyi jellegű költségek támogatása, a cég eredményes munkavégzése érdekében. Azért, hogy a meglévő saját forrásainkat a tevékenységünk további fejlesztésére tudjuk fordítani, kamatmentes kölcsön segítségével szeretnénk finanszírozni a munkavállalóink részére kifizetésre kerülő munkabért és a kapcsolódó bérjárulékokat.

A projekt azonosító száma: GINOP- 8.3.5-18/B.

letöltés

2022.01.31 - Vállalkozást fejlesztő tevékenységek megvalósítása a Pannon Export Kft-nél

Európai Uniós forrás segítségével vállalkozást fejlesztő tevékenységek megvalósítására került sor a PANNON EXPORT Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. toronyi telephelyén a GINOP-1.2.9-20-2021-02203 pályázat keretén belül. A GINOP-1.2.9-20 Hátrányos helyzetű településeken működő mikro- és kisvállalkozások fejlesztésének támogatása című pályázati kiírására benyújtott projekt 4,991 millió Forint támogatásban részesült. Pannon Export Kft.-t 2007. áprilisban hozták létre. Fő tevékenységi köre 4511'08 Személygépjármű-, könnyűgépjármű kereskedelem, más tevékenységgel a vállalkozás nem foglalkozik. A gépjárműk iránti folyamatosan növő kereslet, a megrendelések számának dinamikus emelkedése, a megbízások volumenének alakulása az utóbbi időszakra tartósnak bizonyult, a vállalkozás toronyi telephelyén egyre nagyobb állomány várja az értékesítést, így a technológiai korszerűsítés megvalósítása mára kulcsfontosságúvá vált. A fejlesztés az üzemméret további bővülését, a kapacitásnövelést és a hozzáadott érték javulását eredményezné. A vállalkozás piaci helyzete stabilnak mondható: a vas megyei elhelyezkedése szerencsés, az osztrák határ közelsége, az Ausztria felől a Szombathelyt elkerülő gyorsforgalmi utakkal való összeköttetése megfelelő körülményeket teremt a működtetéshez. A tevékenységből adódóan mobil munkavégzés jellemző, így nem csak Vas megyében, de Zala és Győr-Moson-Sopron illetve akár az ország más részeiről is érkezhetnek megkeresések, értékesítések. A szervezetfejlesztési és HR célok között szerepel a hosszú távon előre tekintve a stabil működtetés biztosítása, a meglévő alkalmazotti létszám tartása, alkalmazotti létszám bővítése a megfelelően felkészült telephely kapacitásbővítési lehetőségeinek kihasználásával. További nevesíthető cél, hogy a megfelelő szakmai tapasztalattal és minőségi munkával jól kiszolgálják partnereiket és hosszú idő óta élvezik bizalmukat. Céljuk újabb munkakapcsolatok kiépítése és megrendelőik minőségi kiszolgálása.

A kedvezményezett neve: PANNON EXPORT Kereskedelmi és Szolgáltató Kft.
A projekt címe: Vállalkozást fejlesztő tevékenységek megvalósítása a Pannon Export Kft-nél
Megvalósítás helyszíne: 9791 Torony, 081/12 hrsz.
A beruházás megvalósításának ideje: 2021.09.01-2022.01.31.
Beruházás összköltsége: 7.130.000 Ft
Elnyert, szerződött támogatás összege: 4.991.000 Ft
Támogatás mértéke: 70 %

Beruházás rövid bemutatása:

A projekt keretében új eszköz beszerzése, valamint bérköltség támogatása került megvalósításra.
A projekt keretében az alábbi eszköz beszerzése valósult meg:
-ISEKI SXG 326 (27LE) alapgép

Ahhoz, hogy a versenyképességét őrizni tudja a vállalkozás, szükséges a megrendelői igényekhez alakítani a szolgáltatási struktúrát és kapacitást. Ehhez jelen projekt megvalósítása hozzájárult, hiszen a legújabb, leginnovatívabb technológia beszerzésére került sor, mellyel a vállalkozás a versenyképességét őrizni tudja. A beszerzés célja kettős volt: egyrészt fontos volt a saját telephely folyamatos karbantartása, hogy megfelelő hely álljon rendelkezésre az értékesítendő gépjárműveknek, hiszen minél nagyobb terület áll rendelkezésre, annál nagyobb lehet a vállalkozás által felvásárolt, értékesítésre kínált járművek száma. A gépjárművek közötti karbantartás nagy szakértelmet kíván. A vállalkozás az elérhető távolságban működő, hasonló vállalkozások részére is terjeszti ezt a tevékenységét, illetve telephely gondozási szolgáltatások is bevezetésre kerülte. Tekintettel arra, hogy a vállalkozás a beszerzett technológiával még nem rendelkezett, így bővült a kapacitása, a termelékenységi mutatói javultak. A vállalkozás szolgáltatás nyújtási képessége javult, a működési környezet fejlődött. A piacon lévő jelenlét fokozódott, valamint lehetővé vált, hogy a vállalkozás akár új piacokra is belépjen. Összességében tehát elmondható, hogy a projekt a vállalkozás életére pozitív hatással bírt. A megvalósítás során a pályázó szervezet akadályba nem ütközött.

További információ kérhető:

Nadrai József
0620/828 2887
nadraijozsef@gmail.com

Sajtóközlemény